WELKOM BIJ SKIW

Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

logo watersymposium

Industrie en Waterbeheerders, voor welke uitdagingen staan we anno 2023?

Innovaties, water en bodem sturend, de energietransitie - het Watersymposium was weer een drukbezochte en inspirerende dag met interessante presentaties en matchmaking.

Deze 14e editie van Hét Nationale Watersymposium voor industrie en waterbeheerders, was op donderdag 8 juni 2023 in Amersfoort. Lees verder voor een terugblik.

- - -
HÉT NATIONALE WATERSYMPOSIUM 2023
donderdag 8 juni 2023 | 10:30-17:15 | RHDHV in Amersfoort

Live event in Amersfoort, met ruime gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling met collega's

Op donderdag 8 juni 2023 organiseerden SKIW en VEMW, in nauwe samenwerking met andere organisaties, de 14e editie van Hét Nationale Watersymposium. Een uitgelezen kans om uw kennis te verbreden, te leren van ervaringen van anderen en te netwerken. Tijdens het vorige Watersymposium werd al duidelijk dat veel industriële bedrijven actief bezig zijn met de verduurzaming van hun watergebruik. Maar ook, dat er nog veel werk te doen is.

Een toekomstbestendig watersysteem vereist een transitie naar een klimaatrobuust waterbeheer, en een duurzaam en circulair watergebruik. Industriële watergebruikers moeten hun waterverbruik verder verduurzamen. Het Kabinet maakt water en bodem sturend in de ruimtelijke ordening, en wil het grootzakelijk gebruik van drinkwater in 2035 met 20% reduceren. De watertransitie is een gezamenlijke opgave voor overheid en watergebruikers.

- - -
TERUGBLIK

- programma, sprekers en download presentaties
- uitgebreide foto impressie
- nieuwsbericht: Industrie mikt op flinke vermindering van watergebruik (H2O Actueel, door Hans Klip)

Zie ook de voorgaande edities van Hét Nationale Watersymposium en het Belgisch-Nederlandse Watersymposium.

- - -
ORGANISATIE
SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie en VEMW Vereniging voor Energie Milieu en Water. In samenwerking met WaterForum, Royal Haskoning DHV en Water Alliance, partners van dit event.

logologo VEMW

logo waterforumlogo rhdhvlogo water alliance

Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en de Vereniging voor Energie Milieu en Water (VEMW) werken samen aan onder meer het verbreden van kennis en ervaring over optimalisatie en verduurzaming van industriële watersystemen. Hét Nationale Watersymposium is een van de gezamenlijke activiteiten.